Алжирският посланик Ахмед Буташ даде специален прием в чест на вратаря на ЦСКА и алжирския национален отбор Райс Мболи. На обяд в тесен кръг посланикът на арабската страна се запозна със сънародникът си.

Мболи бе много щастлив от оказаната му чест и с радост прие да гостува в алжирското посолство преди вчерашната тренировка на ЦСКА. Заедно с вратаря на армейците бе и екипът, който от седмица следи всяка стъпка на африканския страж.

„В момента Мболи е много популярен в нашата страна след добрите му изяви по време на световното първенство в ЮАР”, сподели за Гонг колегата от алжирския вестник „Le Buteur”.



От своя страна Райс подари фланелка на сегашния си отбор ЦСКА на алжирския представител в нашата страна. На фона на химна на арабската държава, домакините се щракнаха с известния си гост за спомен.

По време на Световното първенство г-х Боташ бе гост в Дарик радио, където проследи изявите на своите сънародници в първият мач на пустинните лисици срещу Словения, който бе загубен от Алжир след глупава грешка на вратаря Шауши. Имено след този мач дойде часът на Райс Мболи, който остави отлични впечатления с представянето си срещу Англия и САЩ.

Освен Мболи, в ЦСКА има и друг алжирски представител. Синът на посланик Амин Буташ също се състезава с червената фланелка, но в юношеските формации на клуба.