Тончи Кукоч определено е любим събеседник на медиите в Хърватия с постоянните си култови изказвания. Поредното такова футболистът на ЦСКА направи, относно своето участие в традиционен благотворителен четиристранен турнир в родината си.

Надпреварата тази година ще се проведе на 26 декември като в него участват голяма част от популярните хърватски футболист, сред които почти всички национали, както и бивши звезди на страната, които се разделят в четири отбора. Тази година в турнира участие ще вземе и Кукоч, който ще има честта да бъде в един отбор с бившия капитан на хърватския национален отбор Йосип Симунич, който наскоро обяви, че прекратява кариерата. Според думите на Кукоч обаче, Симунич трябва да е този, който да се радва, че играе заедно с играча на ЦСКА.

"Радвам се, че Йосип Симунич ще участва, човек, който в края на кариерата си ще има шанса да играе заедно с велик играч като мен. Сигурен съм, че ще се радва", сподели Кукоч и се изказа и по адрес на националния селекционер Нико Ковач, който все още не го вика в своята селекция. "Съжалявам, че Нико Ковач няма да участва, за да мога да го убедя в своите качества от първа ръка."

Кукоч, който е пред трансфер в Динамо Киев, сподели, че е получил сигнали, че може да бъде викнат в националния тим.  "Това е моето място, отдавна казах, че признавам само Роберт Ярни и Иван Стринич за добри леви бекове, другите не ме интересуват".

На въпрос как ще се разбира с играчите, които обиди в социалните мрежи, бранителят отвърна отново в своя стил: "Когато ме викнат, те няма да бъдат там, така че няма причина да ги споменавам.