Новият помощник в треньорския щаб на Локомотив Пд Саша Николич отрече да е специалист по физическата подготовка на футболистите. От „Лаута” заявиха, че спортният директор Бранко Милованович ще доведе със себе си кондиционен треньор, но вместо това в Пловдив пристигна имащият прилична визитка и опит като старши треньор Саша Николич. Сърбинът бе представен днес от почетния президент на „смърфовете” Христо Бонев.

„Много се радвам, че ще работя в силен отбор, какъвто е Локомотив Пд”, заяви Николич. „Тук съм заради моя приятел Бранко Милованович. Дойдох да помогна със своите знания и опит, които имам във футбола. Целта ни е да изградим един боеспособен отбор, който да играе добър футбол.”

„За мен няма проблем, че ще бъда помощник, а не старши треньор. Ние ще работим в екип. Както казах, тук съм заради моя приятел, който е и един голям човек. Важното е всички в Локомотив да сме единни и да преследваме целите си заедно.”, коментира назначението си за помощник на Неделчо Матушев сръбският специалист.

„Истината е, че никога не съм бил кондиционен треньор, макар че имам познания и в тази област. Знанията, уменията и опитът ми обаче са концентрирани основно върху спортно-техническата част на играта”, призна Николич.

Той допълни, че вече има познания за българския футбол. Те са почерпени главно от разговорите му с неговите сънародници Люпко Петрович и Миодраг Йешич, които оставиха диря в българския футбол.