Сърбинът Бранко Милованович се закани да направи истинска революция в клуба по време на официалното си представяне като спортно-технически директор на Локомотив Пд. Според него реформите няма да бъдат кадрови, а в манталитета и организацията на „Лаута”. Бившият футболист на Депортиво Ла Коруня иска още от следващия сезон да вкара „черно-белите” в борбата за титлата, като успоредно с това с помощта на целия щаб да изгради боеспособен отбор с трайно присъствие в европейските турнири.

Ето какво каза Бранко Милованович при представянето си на „Лаута”:

„За мен е чест да дойда в клуб, който има легенда като Христо Бонев, президент като Коко Динев и според мен най-добрите фенове в България. Не съм дошъл да променям нещо, защото всичко е наред, тук съм само, за да помогна. Не ми е минавало през ум да освобождавам треньора Матушев, защото той работи добре и познава българския футбол. Заедно с него и останалите в екипа искаме да направим нещо добро за Пловдив.”

„Желанието ми е да направим боеспособен отбор за Европа. Трябва само да имате търпение и това ще се случи. Трябва да работим ден за ден докато реализираме идеите си.”

„Съставът ще го реди Неделчо Матушев. Разбира се, той ще обсъжда този въпрос с колегите си, но последната дума ще е негова. Матушев ще избира футболистите, но е важно как ще се представя отборът. Ако резултатите ни са добри, значи всичко е наред. Треньорът ще отговаря пред мен, а аз пред собственика.”

„Имаме добри футболисти, които засега ще ни свършат работа. Имаме 3 месеца, за да преценим къде са слабите ни места и от какви играчи имаме нужда. Целта ни е да направим отбор, който не прави разлика дали играе с Левски и Литекс като гост или с Монтана.”

„Работил съм като скаут за руски клубове, също и като мениджър. Помогнал съм за трансферите на 42-ма футболисти зад граница, в това число Бошко Янкович, Симон Вукчевич, Коларов и много други. Дойдох тук, защото видях, че г-н Динев има феноменален план, за който, мисля че мога да помогна да се осъществи.”

„Всеки в Локомотив трябва да си знае работата. Ако някой не изпълнява задачите си, ще се разделим с него. Ще променим и критерия си за чужденците. Всеки чужденец, дошъл да вади хляба си в България, какъвто съм и аз, трябва да бъде 3 пъти по-добър от българските футболисти.”

„Пред въпросът за договора ми не е актуален. Коко Динев ми е приятел и аз му вярвам. Ако работата ни върви по план и преследваме целите си, съм готов да остана на „Лаута” дори 5 години. Това е най-малкият проблем.”

„Ще променим изцяло работата в школата. С г-н Бонев си говорихме, че искаме всяка една формация в ДЮШ да работи по стила на първия отбор. Сигурен съм, че в България и Локомотив има много талантливи футболисти и ние трябва да направим така, че те да се реализират и да разчитаме на тях.”