Следващата проверка на ЦСКА на немска земя отново бе съобразена с поредния мач на Бундестима на Моандиал 2010. Спарингът срещу тима на Ферл тази сряда бе изместен с един час – за 17.30 местно време /18.30 българско/.

Според първоначално обявеното време, краят на контролата се застъпваше с втория полуфинал на световното първенство. Явно преди две седмици домакините от четвъртодивизионния Ферл не са вярвали в успеха на възпитаниците на Йоаким Льов и смело бяха заявили този начален час, който пък бе съобразен и с това, че е делничен ден.

Сега вече феновете, които ще дойдат да гледат 31-кратния български първенец на стадиона на улица „Пощенска” /както се уточнява от плаката/ ще имат на разположение повече от един час, преди да се приберат по домовете си, където ще ги чака предварително заредена и вероятно изстудена бира, за да дерят гърла за своите срещу Испания.

Градчето Ферл е на около 50 км от базата на ЦСКА в Бад Липшпринге и за първи път от близо седмица, играчите на Павел Дочев ще ползват клубния си автобус, който е тук при тях.

„Щадион ан дер Постштрасе” има капацитет от 5000 места, но само 1000 от тях са седящи.