Полицията в Пловдив е готова с превантивни мерки, ако случайно дербито на града утре не се състои. Мачът е под въпрос заради усложнената метеорологична обстановка и обилните валежи от сняг. 

Заради тях теренът на "Лаута" е с дебела снежна покривка и въпреки усилията на феновете да бъде почистен, все още не е 100% сигурно, че дербито ще се състои. Затова органите на реда са готови и при сценарий с отлагане на срещата. 

"При евентуална отмяна на срещата, районът около спортната зона ще бъде отцепен от полицейски служители и достъпът до стадиона ще бъде забранен за посетители."

"За недопускане на нарушения на обществения ред се призовават привържениците на двата отбора да се съобразят с решението, което се взема от делегат на БФС и главния съдия на мача", написаха от пловдивската полиция. 

Мачът по програма трябва да се състои в неделя от 13:30 часа, но дали ще е така, ще се разбере най-рано час преди началото му. Иначе двубоя можете да проследите на платформата ни Gong Play, с картина по Diema и по Дарик Радио.