Секретарят на спортно-техническата комисия на БФС Неделчо Михайлов обясни ситуацията около двубоите от А и Б група, които по програма трябва да се играян днес и утре.

„Този ден за мен започна още в 8 часа с обаждания от цялата страна. Най-лошо е положението в Хасково, там е обявен червен код, положението е сериозно в цялата област. В тази връзка беше свикано спешно заседание на спортно-техническата комисия, на което заради безственото положение в Хасково и невъзможостта дори в утрешния ден да се проведе мач, този мач ще бъде обявен допълнително от СТК“, заяви Михайлов в ефира на Диема Спорт.

„Също така, подобно е положението и в Банско. Двубоят Банско - Септември няма да се състои утре, а ще бъде допълнително назначен. Имаше много проблеми и обаждания за Локомотив - Ботев, но виждаме какви усилия положиха привържениците на ЦСКА и се надяваме по същия начин да се погрижи и публиката на Локомотив. Не е възможно от днес да бъде отложен мачът. Този двубой също е доста важен за бълтарското първенство“, каза още Неделчо Михайлов.

„Нали разбирате, че утре ще бъдат налице длъжностните лица на срещата и те ще вземат решения. Не може да се месим в тях. Опцията, при която срещата не може да започне, я има и тогава ще се отложи за следващия ден. От днес за утре не можем да гадаем. В Хасково отидоха длъжностните лица през редица перипетии, но все пак стигаха до там. Пловдив е в раннина и ако спре снега... Не можем да се борим с природата“, коментира още Неделчо Михайлов и продължи:

„Не съм имал проблеми в комуникацията с българските клубове. Изказвам благодарност за положените усилия на ЦСКА, това очаквам и от Локомотив. Ние гледаме с добро око на полагането на усилия, но не можем да победим природата. Правилата са категорични. Длъжностните лица решават.“

Така освен двубоят между Ботев Враца и Созопол, има още два мача отложени от 17-я кръг на Б груп, заради лошото време. Заради проливен дъжд и невъзможност да се подготви игрището в старозагорския квартал Кольо Ганчево, мачът между Верея и Монтана няма да се играе днес. 

Също така пропада и срещата между Банско и Септември, тъй като в планинския курорт снежната покривка е много голяма и няма как да се почисти.