След двудневни снежни драми да бъде или да не бъде, а ако бъде – кога точно, пловдивското дерби най-сетне изплува на хоризонта. След като веднъж вече бе отложен онзи ден, първо за понеделник, а няколко часа по-късно за вторник, сблъсъкът Локомотив Пд – Ботев Пд най-сетне ще се състои днес от 17.30 ч. Дано само природата да не сътвори някоя нова шега, а пък и Баба Марта да вземе да се кротне вече...

Страстите под тепетата ще кипнат както винаги, а атмосферата по трибуните ще бъде латино.Теренът ще бъде лош, това е ясно, но който го може, си го може. А мачът е със залог най-малкото за единия отбор. Ботев трябва да бие на „Лаута“, ако иска да остане в играта за последното място в челната шестица. Само победа – това е алтернативата пред „канарчетата“, а после - и още една срещу ЦСКА. Сегашният им актив от 30 точки трябва да набъбне на 36 в края на редовния сезон, за да има битки за тях с най-силните и в плейофната фаза. Иначе седмо или осмо място и нови две дербита с градския съперник, но във втората шестица.

А Локо Пд със сигурност ще умре от удоволствие, ако успее да придърпа чергата на градските си към себе си и да ги лиши от целта им. „Черно-белите“ сега са девети с 20 точки, но на тях ще им стигне и тази награда – да видят тъгата в очите на съперника.

А има и трети отбор, замесен в този мач и то не кой да е, а Левски. „Сините“ ще гледат трепетно към „Лаута“ и ще чакат добри вести за себе си. А преведени на техен език, добрите вести означават поне хикс, а най-добре победа за Локомотив. Защото да чакат помощ от вечния съперник ЦСКА в Коматево, пък макар и борещ се за титлата...Някак си звучи неправдоподобно.

Реми в пловдивското дерби дава голям авантаж на Левски, който е с по-добри показатели и мач срещу Марек накрая, при равенство в точките с Ботев. Така че „канарчетата“ излизат на принципа „или-или“.

Ще следим от 17.30 ч. двубоя Локо – Ботев Пд, поверен на рефера Ивайло Стоянов, минута по минута в Gong.bg, на живо по Diema и Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.

Зрелището под тепетата е гарантирано.