Треньорът на Ботев Пд Енрико Пичони сподели пред Гонг очакванията си за двубоя на неговия отбор срещу ЦСКА. Отличникът от школата „Коверчано” е убеден, че футболистите му имат сили да нанесат първо поражение на лидера в класирането. Пичони призна, че „армейците” са най-добрият тим в първенството в момента. Той очаква двата отбора да направят голям мач, в който да победи по-добрият.

„Готвихме се усилено за предстоящия мач. Знаем, че ще срещнем най-силния отбор в България в момента, който е допуснал само един гол във вратата си. Гледал съм двубоите на ЦСКА в първенството и евротурнирите и познавам играта им. Сигурен съм, че и Любо Пенев е гледал нас. Момчетата дадоха най-доброто от себе си в тренировките и сме амбицирани да направим голям мач в събота. Въпреки, че ние сме последни, а те първи в класирането, ще гоним победата. Всеки отбор излиза на терена с мисълта да печели точки. Това ще направим и ние. Ще победи отборът, който има повече късмет и използва по-добре положенията си”, коментира Пичони.

Според него домакинството има значение, но в никакъв случай не е решаващ фактор.

„Предимството от това, че ще играем на нашия терен, идва от подкрепата, която ще получим от трибуните. Имаме прекрасни фенове, които ни помагат много по време на мачовете. Все пак домакинството не ни гарантира победа. Уважаваме всички съперници, но те ще се убедят, че Ботев ще дава най-доброто от себе си във всеки един мач. Няма да се отклоним от нашия начин на мислене. Разчитаме на силните страни в играта ни и на великолепната ни публика.”

В двубоя с ЦСКА Пичони отново няма да може да разчита на чист нападател. Луиш Лопес и Емил Мбамба все още нямат работни визи, а Христо Сталев е контузен. Така вероятно на върха на „жълто-черната” атака ще играе Емануеле Морини, който вече записа 2 гола от 3 мача в „А” група.

„Съжалявам, че не можем да разчитаме на Лопес и Мбамба. Липсва типичният нападател, от който се нуждаем. Въпреки това срещу Локо Сф вкарахме 2 гола без такъв футболист в състава. Можем да го направим и сега. Надявам се Лопес да е на линия за мача с Черноморец следващия кръг. Мбамба още няма договор, но сме се разбрали по всички въпроси и той ще подпише”, каза треньорът на Ботев.

Енрико Пичони е доволен, че въпреки ранните голове, допуснати от неговия отбор в предишните 3 мача, футболистите са показали непримиримост и са играли настървено до последния съдийски сигнал.

„Това е едно от моите изисквания - да играем по един и същ начин през цялото време. Това е отличителна черта на всички италиански отбори. Вижте какво направи националният ни отбор срещу Кипър! Само за няколко минути вкарахме 3 гола и обърнахме мач, който беше без значение”, завърши Пичони.