Треньорът на Ботев Пловдив Енрико Пичони се оплака след равенството 1:1 срещу Спортист Своге в София, че е разполагал само с Емануеле Морини в атака, като дори той е трябвало да доиграе срещата, след като е бил ударен неприятно.

„Среща с две лица. През първото полувреме Ботев направи добър мач. Единственият недостатък е, че не вкарахме втори гол. Съперникът бе само в собствената си половина, успяхме да ги пресираме”, каза италианският наставник.

„През второто полувреме липсваше физиката на играчите. Причината не беше по наша вина. Бяхме шест дни в пауза и през второто полувреме си пролича физическата необходимост от още сили.”

„В нападение разчитахме само на Емануеле Морини, нямахме друг човек и той дори да беше ударен, остана и доигра мача. От всички 18 човека в нападение нямах други нападатели, а именно те са тези, на които разчиташ, за да се постигне победа. Надявам се Морини да не е контузен.”

„Имаме още 17 мача и с още някой допълнителен играч в отбора можем да се спасим. Трябва да останем пределно концентрирани до зимната пауза и да вземем максимума точки от мачовете, които ни остават. В понеделник ще дойдат още играчи, които съм гледал само на видео, така че трябва да ги видя на живо. Целта е Ботев да остане в елита, въпреки всичките проблеми”, категоричен е Пичони.