Ботев Пловдив и Спортист Своге завършиха при равенство 1:1 в слаб мач и показаха защо се намират на в дъното на класирането.

Заради наказанието на канарчетата да не играят на свой терен, двубоят от 13-ия кръг на А група се игра на стадион Българска армия в София.

Ботев поведе в резултата в 24-ата минута, когато капитанът Иван Караманов овладя на гърди отляво, центрира в наказателното поле, където Ребека се размина с топката, тя попадна в непокрития на задна греда Емануеле Морини, за когото не бе трудно да направи резултата 1:0 за канарчетата.

Жълто-черните можеха да удвоят миг преди почивката, но след руба грешка на Мартин Димов, който подари топката на Морини пред пеналта, италианецът подаде към Караманов, но ударът на капитана на символичните домакини попадна в ръцете на вратаря Тодор Кючуков.

Спортист започна да търси изравняването през втората част и в 54-ата минута центриране в наказателното поле на Ботев намери Ивайло Димитров, който свали топката на Семерджиев, но от чиста позиция нападателят стреля право в ръцете на Бриньоли.

Шоколадите стигнаха до точката в 67-ата минута. След центриране от ъглов удар и неразбория в пеналта Мирослав Антонов с удар от малкото наказателно поле фиксира крайното 1:1.

Ботев Пловдив остана на срамното за историята на клуба последно място в елите с едва пет точки от 13 мача. Спортист Своге е 13-и с 11 точки, колкото има и намиращият се в зоната на изпадащите Сливен.