Ръководството на БПФЛ и на клубовете от „А“ и „Б“ група осъдиха остро безпрецедентната проява на вандалщина пред сградата на БФС.

Gong.bg публикува съобщението без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Ръководството на БПФЛ и на клубовете от „А“ и „Б“ група осъждат остро безпрецедентната проява на вандалщина пред сградата на БФС на ул. „Цар Иван Асен ІІ“ днес около обяд. Хулиганският акт само по чудо не е засегнал здравето и живота на служители на футболната централа, а бързата намеса на полицията е предотвартила нанасянето на по-сериозни щети върху сградата. Надяваме се, че по-най-бързия начин органите на реда ще издирят извършителите и ще стигнат до техните вдъхновители.

Хулиганските прояви и погромът са дело на провокатори, които опитаха да насочат протеста на запалянковците на ЦСКА във фалшива посока, като се потърси сметка на ръководството на БФС за тежкото икономическо състояние на „червения“ клуб. Истината е проста и ясна – БФС и неговите служители не управляват ЦСКА, следователно нямат вина за ситуацията в едно частно акционерно дружество. Всички професионални клубове в България винаги са настоявали БФС да спазва законите в страната и своите нормативни документи, които важат с еднаква сила за всички – и за големите и за малките, и за силните и за слабите. Само БФС е проводникът на законодателството на ФИФА и УЕФА у нас и трябва да спазва футболната парадигма.

Ситуацията на хаос и безнадеждност на стадион „Българска армия“ тревожи нормалните хора, които обичат най-популярната игра у нас. За всички е ясно че без ЦСКА днешният и утрешен ден на българския футбол няма да е същият, че животът на няколко поколения от едно семейство ще бъде лишен от една голяма любов и тръпка. Силата на закона и обичта на хората ще помогнат на армейския клуб да изживее достойно кризата и да продължи напред.

РЪКОВОДСТВО НА БПФЛ