Треньорът на Ботев Петър Пенчев коментира играта на отбора при загубата с 1:3 от Гурник Забже в турския курурт Алания. "Изиграхме изключително полезна проверка срещу силен противник. Направихме много добро първо полувреме, в което създадохме доста добри голови ситуации. Радващото е, че въпросните възможности бяха изработени и се получиха след добре организирани атаки. За съжаление направихме много пропуски, които ни попречиха да вземем преднина преди почивката", заяви Пенчев, цитиран от клубния сайт.

"През второто полувреме качеството на играта ни спадна. Започнахме да допускаме повече брак, грешките в крайната защита също зачестиха, което логично доведе до попадения в нашата врата и закономерно загубихме", добави наставникът на "жълто-черните".

"В играта на отбора търсим смесица между комбинативност и бърз завършек на атаките. През първото полувреме това до голяма степен се получаваше, така че не мога да не бъда доволен. В кондиционно отношение също смятам, че изглеждаме добре, тъй като в по-голямата част от мача имаше интензивност и скорост в играта ни", завърши Петър Пенчев.