Малко преди обяд Флорентин Петре стана играч на ЦСКА и този следобед ще направи първа тренировка с „червените”. Румънецът подписа договор за година и половина.

Бившият вече играч на Терек Грозни  даде ексклузивно интервю за Гонг на път за първото си тренировъчно занимание с тима на Любослав Пенев.

"Много се радвам, че се завръщам в ЦСКА. Тук съм за да стана шампион, за да играя в Шампионска лига. Много ми е хубаво в ЦСКА. Сега отивам на тренировка. Ако до края на деня пристигне жълтата ми карта, няма да има проблем да играя утре срещу Литекс. Надявам се това да стане. Мисля, че съм във форма. Договорът ми е за година и половина. Половината сезон, който остава, и още един" - заяви Флорентин Петре.

"Всичко стана много бързо. За два дни. Не знам, дали може и друг румънец да дойде в ЦСКА. Дали Даниел Панку или Еуген Трика. Не знам, но както разбра, всичко стана много бързо. Нищо чудно и с някой от тях да се получи така" - допълни халфа.

На 15 януари Петре ще навърши 34 години. Първото му идване на "Армията" бе през лятото на 2006 година, като за престоя си в ЦСКА той изигра 52 мача и вкара 22 гола.