Старши треньорът на Литекс Петко Петков сподели след равенството 2:2 като гост на Локомотив Пд, че според него „оранжевите” са имали по-чистите положения в срещата. Наставникът допълни, че се е получил и интересен двубой, поне за зрителите.

„Мисля, че се получи интересна, двуостра среща. Мисля, че публиката може да бъде доволна от динамиката, не мога да коментирам дали резултатът е справедлив, но мисля, че ние имахме повече голови положения”, сподели Петко Петков.

Колкото до промените в стартовия състав, наставникът коментира така: „Мисля, че не е изненада, налага се да ги правим заради контузиите и сгъстения цикъл.”

Петко Петков коментира, че Флорин Брату все още се адаптира към новия си тим: „Той има два мача, явно неговата адаптация не е приключила и се надявам да навлезе по-бързо.”

„Знаехме още преди мача, че ще ни е трудно срещу Локо Пд. Виждате и каква публика се събира. Имат подем, с много точки са, имат и нов собственик.”

„Може би всеки един човек вижда нещата по различен начин, но съдията беше най-близо до ситуациите и се надявам, че вътрешно в себе си е взимал правилните решения”, каза още Петко Петков.