ЦСКА победи Миньор с 4:1 в последната контрола на лидера в А група преди подновяването на пролетния полусезон. ЦСКА показа категорично кой е по-добрият отбор на терена, както с показаното като игра, така и с категоричния резултат след последния съдийски сигнал. „Червените” зарадваха феновете, които бяха дошли на базата в Панчарево, с успех седмица преди началото на втория полусезон в първенството на България.

Двата отбора изнесоха изключително атрактивно първо полувреме, в което вкараха общо четири попадения. ЦСКА откри резултата в 15-та минута. Йордан Тодоров подаде на Евгени Йорданов, който бе пазен от двама защитници, но бранителите не се разбраха със своя вратар. Йорданов използва това, подложи крак и прати топката в мрежата на Миньор Перник за 1:0.

В 22-та минута Емил Гъргоров получи топката в наказателното поле и от точката на дузпата с плътен удар отбеляза второто попадение за ЦСКА.

Третият гол за „червените” бе реализиран от дузпа. Удоджи бе фаулиран в наказателното поле на гостите, а съдията не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Маркиньос, който вкара за 3:0.

Няколко минути след това обаче разконцентрираната защита на ЦСКА позволи на Миньор Пекин да върне едно от попаденията. В 38-та минута Кирил Дяков бе оставен непокрит и с плътен фалцов удар от границата на наказателното поле не остави никакви възможности на Ивайло Петров.

Третият във временното подреждане на Западната Б група отбор опита да покаже възможностите си срещу възпитаниците на Стойчо Младенов, но силите им не стигнаха за нищо повече от почетна загуба. Момчетата на Димитър Алексиев трудно успяваха да организират атаки, което си пролича и през второто полувреме.

След почивката наставникът на „червените” предприе редица смени, като в игра, в 75-та минута, се появи и дошлият на проби мароканец Амин Карам.

След редица добри изяви от страна на ЦСКА се стигна до още едно попадение в полза на „армейците”. В 88-та минута Йордан Тодоров отправи силен удар по посока на вратата, Кънев изби топката, но след това кълбото попадна в мароканеца Карам, който с плътен удар отбеляза четвъртото попадение за „червените” и оформи крайното 4:1.

Срещата бе изгледана и от председателя на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов.

Стартов състав на ЦСКА: Петров, Тодоров, Тунчев, Ланзаат, Машадо, Янчев, Маркиньос, Гъргоров, Петре, Удоджи, Е.Йорданов.

Стартов състав на Миньор Пк: Кънев, Спахиев, Олегов, Петков, Ашимов, Дяков, Руменов, Кьосев, Динков, Петров, Цанков.