Наставникът на Ботев Петър Пенчев заяви, че „канарчетата“ излизат за победа срещу Левски в мача от първия кръг на новия сезон в А група. Специалистът обясни, че на Коматево, където ще се играе мачът, ще бъде горещо както в пряк, така и в преносен смисъл.

„Проведохме добра подготовка, която премина изцяло на нашата база. Времето бе благосклонно. Температурите бяха подходящи. Свършихме доста работа, има още какво да подобряваме. Готови сме за старта на първенството. Противникът ни на старта, Левски, е достатъчно мотивиращ. Утре очакваме да е горещо на Коматево, не само като време, но по отношение на противника, публиката...“, започна Пенчев.

„Галев пропуска мача - има контузия в рамото. Надяваме се до седмица да е здрав. Серкан има травма в глезена и той пропуска срещата. Затова обаче сме група от 24 човека“.

„Работим добре екипно, и общо взето това са хората, на които ще разчитам през сезона. Надявам се максимално бързо новите да се адаптират“.

„Конкретни имена не искам да казвам. Представиха ми много имена. Ако има нещо ново конкретно, ще коментирам“.

„По отношение на целите – във всеки мач се стремим към победа. Искаме нашият стадион да се превърне в крепост и да е неудобно място за всеки съперник. Ние искаме да търсим място в горната половина на таблицата“, добави Пенчев.

„Георги Марков е спортен човек. Мисля, че имахме нужда от такова лице“.

„Във футбола винаги може да има изненади. Левски привлече качествени чужденци, но ние трябва да излезем агресивно и да стартираме с победа“, каза още специалистът.

„Публикациите в медиите не могат да ни повлияят и няма да е намалена концентрацията ни“, завърши Пенчев.

Срещата между Ботев и Левски, която е с начален час 18.30, ще може да проследите в сайта Gong.bg, в ефира на Diema Sport, на Gong Play и по Дарик радио.