Отборът на Ботев стартира подготовка с 14 футболисти, сред които и Момар Ндойе, който пристигна от Б-отбора на Атлетико Мадрид на проби. „Канарчетата“ се събраха по-рано на своята клуба база. На свой ред, наставникът на тима Петър Пенчев заяви, че оптимистично настроен за новата кампания и добави, че пловдивчани търсят офанзивни играчи.

„След кратка почивка се събираме отново за първа тренировка. Заредени сме оптимизъм за новия шампионат. За мен всички трябва да гледаме по-позитивно, работим на прекрасна база, имаме невероятни фенове, ръководството се старае да сме спокойни и това ми дава поводи да сме оптимисти“, започна Петър Пенчев.

„Разбира се, че съм водил разговори и с Иван, и със Стаховяк. Иван трябва сам да обяви решението, но за сега няма да започне с нас. Мариян Огнянов също няма да продължи с нас, за него е известно“.

„Не можем да влияем да времето, първо по отношение на селекцията, има две момчета, които ще дойдат с нас. Има две нови момчета. Един футболист Момар Ндойе от втория отбор на Атлетико Мадрид и Даниел Младенов. Ще има ново попълнение, но това ще стане в рамките на седмицата, която предстои“.

„Програмата сме я правили аз и щабът. Времето е топло, но на нашата база може да варираме с часовете за подготовка. Ние не искаме да губим дни в пътуване и искаме пълноценно да използваме всеки ден за тренировки. Тренировките са от 9.30 и от 18.00, но може да варираме с оглед времето. В много от дните ще имаме на базата обяд и почивка. Това е една от възможностите на нашата база“, обясни специалистът.

„Може да вземем чужденци, но няма да са повече от двама-трима. Пламен Николов продължава с нас“.

„Ще обмислим допълнително въпроса с капитанската лента“, коментира наставникът.

„Търсим футболисти с офанзивни качества. Водим селекцията в рамките на възможностите предоставени ни от клуба. Преди да сме направили селекцията, не си поставяме цели.“

„Започваме с 14 футболисти, Пламен Николов го няма, но ще се присъедини утре. Очакваме Терзиев и Гамаков в понеделник“, каза още Пенчев.