"Имената останаха на ЦСКА", изяви радостта си Димитър Пенев от това, че тимът запазва историята и успехите си.

Пената награди шампионите от регионалния турнир на "Каменица Фен Купа" в София в компанията на Мартин Петров.

"Доста сериозни заявки. Може би десета година участвам в тези турнири. Предимно млади момчетата. Преспокойно могат да играят в "Б" група. Не е малка награда един отбор от аматьори да отиде на Световно първенство в Бразилия. Това ще е голяма награда за шампионите", заяви почетният президент на "армейците".

По повод ситуацията в ЦСКА, който намери нови собственици в последния момент, той добави: "Има хора, които наблюдават играчи на тима. Имената останаха на ЦСКА. И в миналото е имало трудни моменти, и сега е така. Има хора със средства, които ще помогнат ЦСКА да си бъде същото име, без да си делим миналото".

"Мартин винаги ще бъде готов за ЦСКА, но нека играе още в големите отбори в Европа. Вратата винаги ще е отворена за него. Това е една обич към своя клуб. В този етап трябва опит на ЦСКА. Много млади футболисти, но трябва качеството да е на ниво. И младите да имат по-сериозно отношение към тренировките. Има кадри, много млади и добри, но все още не са готови за първия състав", продължи Пената.

Той все пак каза и няколко думи за резила на Левски в Лига Европа. "Това ни е нивото на нашия футбол. Когато ЦСКА и Левски не са на ниво, националният отбор страда. Дано в този етап Любослав прецени правилно. Сега има лице на националния отбор, но то се оценява, когато има добро класиране. Виждаме, че имаме млади футболисти, които могат за Европейско, могат и за Световно", заяви още Стратега от Мировяне. /БГНЕС