Бившият капитан на Левски Станислав Ангелов изрази интересно мнение относно скандала с „черното тото“, който гръмна около юношеския ни национален тим, който игра на европейските финали в Унгария. В момента Пелето е ръководител в школата на Левски, която е позиционирана на стадион „Раковски“. Бившият национал сподели как се чувства в новото си поприще. 

„Напредваме със сериозни темпове. Всички възрасти тренират, подготвят се и работят доста сериозно, което доста ме радва. В движение се научавам на някои нови и съвременни работи. Спрямо времето от което работя, смятам, че леко надхвърлям собствените си очаквания. В координация съм с Даниел Боримиров. Помага това, че сме играли заедно. Все пак сме млади, амбициозни хора, които искат да работят и да се развиват. Постоянно сме във връзка и комуникираме“, сподели Ангелов.

„Разбира се, че следя какво прави първият отбор на Левски. Аз съм част от Левски и следя всичко изкъсо. Георги Иванов отново пое тази голяма отговорност, когато нещо не върви, е много лесно да избягаш, да критикуваш, да плюеш и да обясняваш колко е зле. Адмирации за смелостта му, желая му късмет и воля. Не всички, но повечето чужденци в България, когато си тръгват обичат да ни обясняват какви са ни проблемите. Казват, че при нас нещата са пробити отвътре, но нали ги привличаме, за да подобрят българския футбол, а не да ни казват, какви са ни проблемите, защото ние ги знаем. Предполагам, че чужденците се привличат, за да ни помогнат, а не да сочат какви са ни проблемите. Изявите като на Мурсия са леко некоректни“, добави Станислав Ангелов пред Гонг.

Пелето коментира скандала с „черното тото“, който се развихри покрай юношеския национален тим на България.

„Не знам, защо се обръща повече внимание на негативната част от нещата. Повечето хора коментират, че е имало опит за такова деяние, а не че той е осуетен благодарение на момчетата в отбора. Трябва да се акцентира върху почтеността на тези момчета. Адмирации за тези момчета, прави им чест, че са постъпили по този начин. Това са млади момчета, които едва ли не гладуват, защото са в началото на своята кариера, но са почтени и са осуетили този опит за корупция, тази схема. Тези момчета са се противопоставили и точно това трябва да е акцентът в медиите. Това са момчета без големи финансови възможности, но имат чест и това е главното. Тяхното поведение е важно и трябва да бъде подражание за по-малките футболисти. Това е правилният начин на мислене не само към играта, но и към живота изобщо“, завърши Ангелов.