Защитникът на Берое Павел Ковачев заяви днес, че не е получил необходимото доверие от Любослав Пенев, за да може да пробие в ЦСКА. Футболистът изигра 90 минути срещу „червените” в събота, като неговият Берое направи 0:0. „Срещу ЦСКА вложихме всичко от себе си. Всеки мач искаме да победим. Срещу тях е трудно с 11 пък камо ли с 10 човека. Мисля, че се справихме добре”, каза Ковачев.

Футболистът заяви още, че не съжалява за напускането си на ЦСКА. „Димитър Пенев ме взе в ЦСКА, но веднага след това дойде неговата смяна с Любослав Пенев. Той не ми гласува доверие и не ми даде шанс. В последствие искаше да бъде преотстъпен, но аз нямах такова желание. Исках да се разделя с ЦСКА и да продължа на друго място. Обади ми се Илиан Илиев, за което съм му много благодарен, че ми подаде ръка в тежък момент”, каза Ковачев.

Юношата на старозагорци заяви още, че се е върнал у дома си и се чувства перфектно в Стара Загора. „Илиан Илиев бе темпераментен като футболист, така е и сега като треньор. Много енергичен. Винаги ни дава наставления от пейката, което ни помага”, каза Илиев.

Ковачев сравни и футбола в България и в Литва, където защитава цветовете на местния Каунас. „Там се играе доста по-твърд футбол. В България пък според мен липсват единоборствата и съприкосновенията. В Литва се гони до последно, а тук не е така”, каза Ковачев.

Защитникът не пожела да се ангажира с мнение дали намаляване на групата в България ще даде необходимия резултат.