Инвестиционен фонд с пари от Хонконг и Сингапур ще прави вложение в в близост до София. В него са трима азиатски милиардери, сред които и Стиван Ло.

В края на октомври миналата година, около времето, когато се заговори, че хонконгският милиардер ще става партньор в ЦСКА (по-късно той отрече тази възможност), Стиван Ло с още 6-7 китайци се появи в Мусачево, разказа кметът на селото - 28-годишният Милиян Илиев. Обяснили, че търсят терен, който да е около 800 дка.

През октомври 2013 година се заговори, че Стиван Ло ще стане спонсор на ЦСКА. Бизнесменът дори позира с фланелка на „червените“, подарена му от Александър Томов.

Днес се очаква да бъдат представени на държавата документите за проекта. Кои обаче са лицата на този фонд, още е тайна. Това казаха източници у нас, които работят за тази инвестиция, цитирани от „24 часа“.

Сигнали, че няма да инвестира сам в Мусачево, е дал и Стиван Ло. Той е казал на кмета на Мусачево, Милиян Илиев, че сред основните инвеститори ще има още двама. Партньорите му притежавали хотели в Макао и Лас Вегас.

"Заведохме ги да видят земите, започнаха да пресмятат и колко е близо до София. Стиван Ло обясняваше, че търси терен близо до летище", казва кметът. Показали им и голф игрището в Равно поле, харесало им, че го има в района.

В него се очаква да има 4 петзвездни хотела на 30 етажа, 4 четиризвездни хотела пак на 30 етажа, 4 сгради на по 22 етажа с апартаменти, които да се продават. Най-впечатляващото е 30 декара закрито море, в него щяло да има имитация на слънца, висока температура, вълни и вятър, допълва изданието.

Проектантите на Ло дори предвиждали път директно от сателитното градче до летище София. В следващите месеци започват бързи действия. В правителството е подадено писмо за намерения. От МС потвърдиха и казаха, че са го изпратили в Българската агенция за инвестиции.

На 19 февруари министърът на икономиката Драгомир Стойнев изпраща писмо до министъра на отбраната Ангел Найденов, до началника на Националната служба за охрана Тодор Коджейков, до кмета и председателя на общинския съвет на община Елин Пелин, защото техните ведомства са собственици на земи в това землище и влизат в инвестиционните намерения на Стиван Ло.