Миналата седмица коментар с това заглавие се появи в сайта ни, като поводът бе повече от ясен. При свръх-комфортната си преднина от 10 точки пред втория във временното класиране на първенството ни, ЦСКА за кой ли път попадна в центрофугата на драматичните събития, колкото и впоследствие някои от клуба да се опитаха да отрекат това.

Сега вече чисто спортно-технически повтаряме тезата за „Парадоксът ЦСКА”.. След всичко случило се, което неизбежно достига и до лагера на „червените” в Испания най-вече с помощта на интернет, играчите взеха в рамките на по-малко от 48 часа две победи срещу повече от стабилни европейски тимове. Напук на ситуацията бе победен полския колега – сиреч лидер Висла Краков с 2:0, а вчера под ножа легна и сензацията в първенството на Румъния Униреа. Да, в първенството на страната участник на Евройпеското това лято. Вярно е, че контроли тепърва предстоят, да не говорим за официалните мачове, които единствено се броят, но се изкушавам да побързам с паралела от есента на 99-а година, когато въпреки комичните проблеми в Борисовата градина и в разширен състав от 13-14 души, ЦСКА стъпи здраво на върха през зимната пауза.

Едва ли това е някакъв вид рецепта. Най-малкото при примера с Берое ,след повече от положителни резултати последва срив. Едва ли това е и точният аналог. Едно е сигурно – за добро/ повечето пъти/ или за лошо „Парадоксът ЦСКА” е имал и ще има много повече от две части.