Новото румънско попълнение на ЦСКА Даниел Панку заяви, че е дошъл в отбора на „армейците”, за да играе в евротурнирите и каза, че обича да вкарва голове в най-важните мачове.

„Не ми бе тежко да се адаптирам, защото имам голям опит. Беше ми по-тежко да науча имената на моите съотборници. Чувствам се добре тук. Вкарвал съм гол срещу всички български отбори, но само в приятелските мачове и сега се надявам да им отбележа и в официалните мачове. С Трика си оставаме приятели. Аз започнах да играя футбол като вратар”, коментира румънецът.

„В Бешикташ бяха моите най-добри три години в кариерата ми. Мисля, че няма да има голяма разлика от феновете в Русия и в тези в България. Разбрах, че само на дербитата в България се пълнят стадионите. Валентин Илиев ми е много добър приятел. Той е истински професионалист. Всеки отбор има нужда от добри играчи. Много се радвам, че Йоан Андоне ми е треньор, но сега на нас ще ни се обръща по-голямо внимание”, добави новото попълнение на ЦСКА.

„Ще носим една голяма отговорност, защото ще има по-голямо напрежение и трябва да сме на ниво. В Бешикташ треньор ми бе Мирча Лучески и при всяка загуба бях виновен аз. Един път съм бил шампион с Рапид и един с Бешикташ. Аз съм дошъл само с мисълта да стана шампион и това ми е целта. Искам да играя в европейските турнири, но това бе преди”, сподели нападателят.

„Сега искам да вкарвам голове. Другите отбори, които искаха да ме привлекат ми предлагаха много добри финансови условия, но нямаха перспектива да играят в евротурнирите. Това беше най-важният мотив заради, който дойдох в ЦСКА. Никога не обичам да казвам колко гола ще вкарам. Важно е отборът да побеждава. Обичам да вкарвам голове в най-важните мачове”, каза още Даниел Панку.