ЦСКА реагира бързо на пропадналата проверка с Локомотив Пловдив, като от „червения“ клуб обявиха, че ще изиграят контролна среща с Торпедо Москва.

Мачът ще бъде в събота на столичния комплекс „Царско село“, а часът ще бъде уточнен допълнително.

Контролата ще изправи Стойчо Младенов срещу противника, заради когото бе освободен като наставник на ЦСКА през 2003 г. Тогава двата тима се изправиха един срещу друг в първия кръг за Купата на УЕФА. Мачовете в София и Москва завършиха при резултат 1:1 и се стигна до изпълнение на наказателни удари, при които руснаците надделяха с 3:2.

Торпедо Москва играе във Първа руска дивизия, което е втория футболен ешелон в страната. През изминалия шампионат клубът стигна до втория етап в дивизият, където първите 8 тима в класирането след края на редовния сезон играят за влизане в елита. Тимът обаче завърши на последното място, като в нито един момент не бе близо до завръщане в елита.

Отборът се състои почти изцяло от руснаци, като единствените чужденци са литовски вратар Салиус Клевинскас и нападателят Едгарс Гаурачс, който е от Латвия.

Първоначално „армейците“ се бяха разбрали да излязат срещу пловдивските „железничари“ на 23 юни в Благоевград, но в крайна сметка ръководствата на двата тима решиха двубоят да не се състои.

Причините за пропадането на проверката бяха многобройните заплахи за саморазправа между двете агитки, които се появиха в интеренет пространството. Освен това полицията в Благоевград отказа да охранява срещата, която трябваше да се изиграе на стадион „Христо Ботев“.