За неизвестен срок бе отложено обсъждането на докладната за отдаване на концесията на стадион „Лудогорец Арена“. Това стана на извънредната сесия на Общински съвет-Разград. Тя се проведе след като на първото обсъждане в края на февруари стана ясно, че единственият потенциален концесионер – ПФК“Лудогорец 1945“ не е удовлетворен от част от параметрите, заложени в концесионната процедура. Докладната бе повторно обсъдена от съветниците от комисиите по законност и управление на общинската собственост и техният доклад с 27 предложения за изменения трябваше днес да бъде разгледан на заседанието на местния парламент.

Още в началото му обаче кметът д-р Валентин Василев призова съветниците към оттегляне на докладната. Той обясни, че се е запознал с предложенията, счита, че неговата роля е да направи нужните промени, които след повторно съгласуване с 5 министерства да предложи отново на Общинския съвет за одобрение. Срок за това обаче не бе посочен. След сесията на журналистически въпрос за времето, което ще отнемат тези процедури, д-р Василев заяви, че не би се ангажирал, тъй като „не зависи от нас, съгласувателните процедури в министерствата са около 10 дни“.

„Много граждани заявиха интерес от промяна в ситуацията, сега аз съм на ход, ще прегледаме, аз и моя екип, спорните моменти и евентуално при положителен резултат от министерствата, продължаваме процедурата“ – каза още той.

Предложението му бе гласувано с 21 гласа „за“ – на неговата политическа сила ГЕРБ, Реформаторския блок и ДПС, 2 въздържали се и 8 против.

източник: Gong.bg, Радка Минчева

Изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев нарече действието на кмета „положителен знак“ и изрази надежда промените, които ще се направят да са на база на обсъжданията в комисиите, които са удовлетворили в пълна степен управата на клуба.

Песимизъм изразиха единствено от партията на предишния кмет – БСП. Именно по време на управлението на Денчо Бояджиев е изготвена концесионната документация, но не е внесена преди изборите, когато е била готова – припомни в изказването си сегашния кмет д-р Василев. Съветникът Стоян Димитров коментира, че с днешното си предложение кметът е показал, че е неподготвен да проведе като вносител дискусия и да поеме отговорностите, които му вменява кметската длъжност. „Протакането с месеци ще рефлектира негативно върху общината, ще има неблагоприятни финансови и инвестиционни последици“, прогнозира Димитров.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS