Лудогорец е все по-близо след изиграването на мачовете от 26-ия кръг в А група. Разградчани успяха да победят с 2:0 при гостуването си в Стара Загора, докато единственото столично дерби завърши при нулево равенство.

След 13-те гола в предишния кръг, този ни предложи едва четири попадения в също толкова мачове. Какво още се случи в кръга, вижте от нашия обзор:

Славия - Левски 0:0

Славия и Левски завършиха наравно 0:0 в останалото единствено столично дерби в А група. "Сините" имаха териториално преимущество през целия двубой, а стигнаха и до по-опасните положения. Липсата на класа в завършващата фаза обаче попречи на момчетата на Стойчо Стоев да стигнат до победата. В двубоя имаше и поводи за усмивки, след като главният съдия по погрешка показа червен картон на Георги Петков, вместо жълт.

Головата немощ в синьо видимо бе ядосала Стойчо Стоев, който констатира: "Не знам колко положения трябва да създадем, за да вкараме гол."

Според наставника на Славия Александър Тарханов пък неговият тим заслужено е спечелил точка. Руснакът изказа и интересно мнение, че българските отбори грешат много, когато се изморят.

В типичния си стил, след двубоя изригна босът на Славия Венци Стефанов, който намекна, че Левски урежда някои от двубоите си. Босовете на Левски пък отказаха да коментират двубоя.

Играч на мача: Венцислав Христов

Берое - Лудогорец 0:2

От грешната стъпка на Левски се възползва шампионът Лудогорец, който в другото дерби на кръга победи Берое с 2:0 в Стара Загора. Венцислав Керчев и Марселиньо реализираха головете за успеха, с който разградчани увеличиха преднината си на върха в класирането на 14 точки.

Настроението сред домакинските фенове бе на високо ниво преди мача като малка групичка си направи шега с кренвирши, отправена към отбора на Лудогорец.

В крайна сметка обаче феновете в Стара Загора си тръгнаха в лошо настроение. Такова бе и настроението на старши треньора на беройци Петър Хубчев, според когото обаче неговият отбор е бил равностоен на шампионите.

Неговият колега Георги Дерменджиев изрази задоволство от успеха и факта, че тимът му увеличава преднината си в класирането. Опитният специалист призна, че в Лудогорец вече се работи за лятото.

Играч на мача: Венцислав Керчев

Черно море - Локомотив Пловдив 1:1

Черно море и Локомотив Пловдив завършиха наравно 1:1 на "Тича", а за пропуснатите две точки могат да съжаляват повече "моряците", въпреки че почти цял мач бяха с човек по-малко.

Двубоят започна кошмарно за тима на Никола Спасов, който още в 10-а минута бе с гол и човек пасив. Симеон Райков бе изгонен, а Мартин Камбуров реализира за 1:0 от дузпа като по този начин вече има 162 гола в родния елит. След много силно второ полувреме обаче Черно море стигна до хикса чрез гол на Мариа Курьор.

Старши треньорът на домакините Никола Спасов сподели след двубоя, че неговият отбор е заслужавал да победи. Наставникът имаше и претенции за поне една недадена дузпа за отбора му.

Треньорът на "смърфовете" Илиан Илиев пък призна, че не е бил доволен от играта на своите футболисти.

Играч на мача: Матиа Курьор

Пирин - Монтана 0:0

26-ият кръг в А група предложи и дерби в дъното на класирането. Последните два Пирин и Монтана играха помежду си в Благоевград, но направиха доста скучен мач, който завърши без голове. Така статуквото на дъното се запази като все пак домакините могат да съжаляват малко повече, защото имаха по-чистите положения.

Старши треньорът на гостите Емил Велев отново бе в центъра на вниманието, след като се спречка с играча на Пирин Янко Сандански, припомняйки си своите години като футболист.

След мача Велев определи равенството като заслужено, а самият двубой като "нервен".

Колегата му Наджи Шенсой бе на същото мнение като каза, че двата тима са спечелили по една точка а "българският футбол печели 3 точки".

Играч на мача: Георги Пашов