Взаимоотношенията между новите и старите собственици на ЦСКА Александър Томов чрез фирмата „Лира Инвестмънтс“ и Димитър Борисоя и Иво Иванов чрез „Титан“ навлязоха в поредния си неясен етап, седмица преди срока, в който окончателно да влезе в сила предварителното споразумение между двете страни.

Миналата седмица настоящите собственици на ЦСКА изразиха публично желание „Титан“ да върне присвоени (б.а. според Александър Томов) пари по трансфера на Александър Тонев от Лех в Астън Вила на стойност 380 хиляди евро, които вместо по сметка на ЦСКА, са влезли по сметка на „ЦСКА Финанс“, собственост на „Титан“.

В същото време днес от „Титан“ излязоха с дълго открито писмо, в което Борисов и Иванов твърдят, че „Лира Инвестмънтс“ не е изпълнила договорката да освободи имоти на „Титан“, които са използвани за обезпечение, задълженията към НАП.

Александър Томов днес бе гост в актуално студио „Дерби“ и изясни неговата позиция по въпроса. „Ако трябва, ще стигнем до съд. Не може предварителното споразумение да не влезе в сила. Имахме желанието още миналата седмица да освободим имотите на „Титан“, но само при положение, че те върнат парите, които присвоиха. Тези имоти са заложени срещу неплатените данъци, а ние сме готови да поемем това задължение и да ги освободим, но трябва да се върнат тези 300 хиляди евро, които дори не са знае къде са останалите 80 хиляди евро. Тези хора разпродадоха ЦСКА на черно и откраднаха тези пари от трансфера на Тонев. Съществува реална опасност, ако им освободим имотите, те да ни натресат още 4-5 милиона дългове. Получава се така. Ние казваме едно, те друго“, каза Томов.