Испанският първодивизионен Осасуна има интерес към българския нападател Николай Димитров, но от клуба отрекоха да има постигнато споразумение с Левски за негов трансфер, пише "Марка".

В българските медии се появиха информации, че двата клуба вече са се договорили за продажбата на 20-годишния играч, който има и един мач за националния отбор на България.

От Осасуна търсят ляво крило, на каквато позиция Димитров играе, след като преотстъпеният от Арсенал аржентинец Карлос Вела се завърна в състава на лондончани. Българинът е в списъка на испанците за евентуални нови попълнения, в който влизат още няколко играчи, сред които швейцарският национал Ерен Дердийок от Базел и хърватският национал Иван Класнич, който е свободен агент, след като договорът му с Вердер изтече.

Поисканите от Базел 2 милиона евро за Дердийок обаче не са по силите на Осасуна, а Класнич, към когото клубът имаше интерес още преди два сезона, най-вероятно ще предпочете офертата на Хамбургер.

Колегите от вестник "Марка" са допусали любопитна грешка, като снимката във въпросния материал е на бившия футболист на ЦСКА Велизар Димитров, който преди няколко дни премина в Металург Донецк.