От пресслужбата на ЦСКА публикуваха подробности относно акционерите, които възнамеряват да закупят акции на малолетни или непълнолетни лица.

Ето и съобщението от ЦСКА, която бе публикувано в официалния сайт на „червените“:

Предоставяме Ви информация, относно закупуването на акции за малолетни и непълнолетни лица:

Родител или настойник предоставя документ за идентификация на детето - акт за раждане за малолетни. Родителят подписва в качеството си на законен представител необходимите документи за покупка на акции (договор за брокерски услуги, поръчка за покупка на акции, документ за внасяне на парите).

Пояснение: Процедурата важи само за покупка на акциите. Възможно е различните инвестиционни посредници да изискат и допълнителни документи.

Представителство на малолетно лице (на възраст под 14 години)

Законният представител /родител или настойник/ трябва да предостави пълна лична документация за физическо лице: акт за раждане, съответно документ за назначаване на лицето като настойник- оригинал и копие

Представителство на непълнолетно лице (от 14 до 16 години)

-      Акт за раждане, съответно документ за попечителство – оригинал и копие

-      Представителят предоставя пълна лична документация за физическо лице както и заверено от него копие на документа за самоличност на непълнолетното лице

-      Всички документи, които се попълват трябва да носят подписа на непълнолетното лице и на представителите /родител или попечител/ с указание „съгласен”

Представителство на непълнолетно лице (от 16 до 18 години)

-      когато лицето не е сключило брак се прилагат изискванията за „Представителство на непълнолетно лице (от 14 до 16 години)”

-      когато непълнолетното лице е сключило брак се изискват: оригинал и копие от свидетелството за брак; документ за самоличност – оригинал и заверено копие; декларация от родителите, че не възразяват за извършването на прехвърлянето и регистрирането на ценните книжа при посочените условия.

В случаите когато е необходима заверка, то тя се извършва с полагане на надпис „вярно с оригинала”, дата и подпис на клиент.