Още трима футболисти имат запорни решения по вземанията на Сливен. Илия Илиев, Марко Марков и Стефан Киков имат изпълнителни листове след решение на съда. Според тези листове се запорират всички вземания на Сливен, което означава, че Йордан Лечков не може да има никакви претенции към ЦСКА.

Дълговете на ЦСКА към Сливен отдавна са преминали в ръцете на частен съдебен изпълнител Милен Бъзински, който събира дълговете и се разплаща с държавата относно задълженията на Сливен за над 400 хиляди лева. Освен това вече в играта са и тримата футболисти, на които Йордан Лечков така и не е плащал за периода, в който са играли в Сливен.

Според изпълнителните листове дългът към Илия Илиев е 16 948,93 лева, включваща главница и лихва. Дългът към Стефан Киков е в размер на 33 235,33 лева, а този на Марко Марков е 21 691,27 лева. Така общият дълг към тримата е на стойност 71 875,53 лева.

Запорните решения, които са влезли в сила в средата и в края на месец март, се отнасят за условния дълг на „червените” към Сливен. Тези решения тотално отхвърлят всякакви възможности ЦСКА да изплаща каквито и да било средства на Сливен, тъй като могат да последват санкции за „червените” и подобни плащания са извън рамките на закона.

За момента всички дългове на ЦСКА към Сливен трябва да минават през частен съдебен изпълнител Милен Бъзински, при когото се намират изпълнителните листове и на тримата футболисти, по които запори са наложени от друг частен съдебен изпълнител - Ренета Милчева. Именно Милчева е наложила новите запори на дълговете на ЦСКА към Сливен.

Очаква се до дни ЦСКА да преведе нови суми, които да бъдат разпределени по разпределителна процедура, която ще включва представители на НАП и тримата бивши футболисти на Сливен. След влизането в сила на процедурата ще бъдат законно преведени съответните суми. Към момента се оказва, че дълговете на Сливен са много повече, от това, което има да дава ЦСКА.

Има достатъчно спорни моменти и претенции на различни кредитори, така че претенциите на Лечков за бързо решаване на въпроса не могат да бъдат удовлетворени. БФС със сигурност ще трябва да се съобрази със сложността на юридическия казус и законосъобразното разпределяне на сумите, по които претенции имат държавата и футболистите.