Българският нападател Орлин Орлинов ще подпише в понеделник договор с турския втородивизионен клуб Акхисар Беледие, съобщи вестник „Измир Експрес”.

Орлинов идва в новака в турската втора лига като свободен агент, но вестникът не пропуска да подчертае визитката му - продукт на школата на Литекс и след това играе за софийските Славия и ЦСКА.

„Тримата чужденци в отбора ще бъдат българинът Орлин Орлинов, който е играл за Славия и ЦСКА, нигериецът Саймън Зенке и камерунецът Патрик Екенг. Ръководството е постигнало споразумение и с тримата, които ще подпишат договорите си в понеделник при представянето им пред журналистите. След това те ще позират с бяло-зелената фланелка на Акхисар”, се казва в информацията.

Клубът привлича и още двама турски играчи - единият от втория отбор на Вердер Бремен, а другият от датския втородивизионен клуб Греве. Задачата пред тима на Акхисар Беледие е утвърждаване в турската втора лига през новия сезон.

Трансферът на Орлинов беше уреден от мениджъра Ибрахим Куруджу, който е приятел с президента на клуба. Град Акхисар се намира в околностите на Измир, на 30 километра от брега на Средиземно море.