Наставникът на Спартак Варна Атанас Атанасов остана доволен от постигната победа над Берое, като сподели, че сред неговите момчета е имало голямо напрежение, тъй като успехът днес е бил задължителен.

„Мисля, че се получи много мъжки двубой, двата отбора се раздадоха до краен предел, а ние не успяхме да реализираме няколкото положения, които имахме през първата част”, започна Атанасов.

„Тактически и технически мачът почти не се играеше, защото видяхте какъв стана терена. Всичко беше на морално-волевите качества на нашите състезатели. В нашия отбор имаше голямо напрежение, тъй като задължително трябваше да спечелим днес. Видяхте, че отборът на Берое се представиха доста добре, но считам че победихме заслужено”, продължи той.

„Все пак трябва да отчетем заслужени адмирации към отбора на гостите, ако продължават така да се борят и да играят, ако си оправят и финансовите неща, мисля, че ще бъдат в средата на таблицата”, коментира специалистът.

„Пропуските през първата част се дължаха на напрежението при нас, а на някои футболисти, толкова са им уменията, не може да искаме от Кунчо Кунчев да бъде топ-реализатор”, завърши треньорът на Спартак.

От своя стана наставникът на старозагорци Николай Демирев заяви: „Доста тежък двубой. Искам първо да поздравя домакините за победата. В тази среща нашите футболисти се показаха като мъже. Искам да подчертая, че загубихме мача след една грешка на нашия вратар. Не искам обаче да го виня за загубата. Още веднъж поздравявам отбора на Спартак.”