Старши треньорът на Берое Радослав Здравков заяви, че причините неговите играчи да загубят мача срещу Левски (0:1) са предимно младите играчи, които не са свикнали да играят срещу грандовете. Наставникът на старозагорци определи двубоя като много слаб.

„Слабо представяне на отбора ни. Изключително слаб двубой. Може би ни трябваше малко повече смелост. Играхме стъписано. Ограничихме се само до дефанзивен план, за да попречим на отбора на Левски. До известна степен успяхме да сторим това”, сподели Ради Здравков.

„Отборът ни се представи под възможностите си. Може би за това има и обяснение. Повечето са много млади момчета и за първи път стъпват на този стадион, макар и при тази атмосфера - без публика. Другата причина е, че имахме някаква стратегия да изглеждаме по друг начин. В днешния ден трябваше да променям схемата на отбора, заради късата резервна скамейка. Втората причина е, че един от основните ни футболисти се контузи, а един играч, който заслужава внимание – 18-годишният Янек Сандански, също влизаше в плановете ни. За съжаление той не бе преотстъпен от ЦСКА”, каза още наставникът на Берое.

„Просто не е добре за футбола да има такива мачове – без публика. Нормално е при нас да има по-голяма мотивация, но футбол се играе и с настроение, а то се създава от хората на трибуните”, завърши Здравков.