Левски победи с минималното 1:0 Берое в мач от втория кръг на А група пред тихите и празни трибуни на стадион "Георги Аспарухов".

Срещата се игра при закрити врати, заради наказанието, което шампионите изтърпяват от края на миналия сезон.

Нападателите на Левски продължават да са без гол от началото на сезона, за сметка на това победата за шампионите донесе Ричард Еромоигбе. В първия кръг „сините” се наложиха отново с 1:0 над Вихрен, тогава се разписа Живко Миланов.

Своя дебют в официален мач за Левски направи новото попълнение на тима Юсуф Рабех.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на „сините”, като гостите от Стара Загора предпочетоха дефанзивната тактика, въпреки това футболистите на Станимир Стоилов рядко отправяха шутове по посока вратата на Беконо.

Първото по-опасно положение дойде едва в 35-та минута, когато след отличен пробив и центриране в наказателното поле на Берое Николай Димитров, Бардон стреля с глава, но топката излезе на половин метър над вратата на Беконо.

Едва 10 минути след това, малко преди последния съдийски сигнал за първата част, падна и единственото попадение в мача. Ричард Еромоигбе шутира извън наказателното поле, получи се рикошет, който промени траекторията на топката и тя попадна в мрежата на гостите за 1:0, което бе достатъчно на Левски да се поздрави с победата.

Това е втори гол на нигериеца със „синия” екип. Любопитно е, че първото му попадение беше от дузпа срещу Марек, като двубоят в Дупница се игра също без публика.

В почти идентичен стил премина и второто полувреме. Левски продължи да натиска своя противник, но до гол така и не се стигна. В 83-та минута Джайеоба направи невероятен пропуск, след като навлезе в наказателното поле, стигна на два метра от голлинията и пропусна да отбележи, след като бе останал сам срещу вратаря.

Малко след това Лусио Вагнер шутира мощно отблизо, но вратарят на Берое отново прояви класа и с мъка спаси. В последните секунди на двубоя отново Джайеоба пропусна да отбележи, но за сметка на това успя да разтресе горната греда на пазената от Беконо врата.

След тази победа Левски заема третото място във временното класиране с максималния брой точки – 6.