Мачът между Черноморец Бургас и Литекс от 22-ия кръг на А група ще се играе в петък, 15 април, вместо в понеделник, 18-и април, както беше по програма.

Това реши официално СТК, разрешавайки в полза на Литекс възникналия спор между двата клуба и БФС за датата на мача.

Говорителят на комисията Марин Маринов обясни, че не е нужно да бъде взето съгласието на бургазлии за промяна в датата на мача.

Днес черноморци излязоха с нарочна декларация, че не са се допитали до тях, решавайки да изместят мача с 3 дни, което противоречало на наредбата.

Така на практика от Българския футболен съюз заявяват днес на Черноморец, че ще играят срещу Литекс след само 3 дни - в петък.

Гонг се допита до други източници, запознати с материята, които ни поясниха, че от програмата за първенството винаги стои надписът “БФС си запазва право за промени в програмата“, което развързва ръцете на комисията за взимането на това решение.

“Телевизията, която притежава права за излъчване на мача, настоя за промяната, а освен това отборите трябва да бъдат в равнопоставено положение. Това, че Черноморец са играли мач вчера и ще играят нов в петък не ги поставя в неравностойно положение”, обясни Марин Маринов.

Като следствие от това решение логично идва потвърждението на това, че мачът за Купата на България между ЦСКА и Литекс ще се играе на 20 април от 21.00 часа, а другият полуфинал между Славия и Пирин ще се играе в четвъртък от 15:00 часа.

Запитан дали има яснота около стадиона, на който ще се играе мача ЦСКА - Славия в събота от 21:00 часа, говорителят на СТК Маринов заяви: “Чакаме решението на лицензионната комисия, дали стадион Българска армия ще бъде лицензиран. 72 часа преди началото на мач можем да правим промени относно мачовете. ”