Скандални обвинения бяха отправени днес към треньор в школата на ЦСКА от родител на футболист, роден през 1999 година.

Според бащата на Владимир Петков, неговият син е бил пребит от треньора на отбора Иван Атанасов. Случката е станала вчера, а Иван Петков е извадил медицинско на сина си, а след това е подал жалба в полицията.

Владимир Петков е брат на бившия футболист на ЦСКА, Миньор, Славия, Локо Пловдив и Черно море Димитър Петков, който в момента се състезава в Молдова. Именно Димитър Петков е получил сигнал от свои познати, че брат му е пребит и е сигнализирал за това на баща си.

Гонг се свърза с Иван Петков и ви предоставя разказа на бащата на детето. Екипът ни се свърза и с директора на школата Спас Джевизов, който обеща да разясни ситуацията.

След 15:30 очаквайте и гледната точка Иван Атанасов. Екипът на нашата медия ще публикува и двете гледни точки, а истината ще се изясни след разследването на полицията, където има подадена жалба.

Ето какво каза Иван Петков за Гонг (може да чуете и прикачения файл):

„Вчера ми се обади големият син Димитър. Каза, че Владимир е бит от треньора си в ЦСКА с юмруци по главата. Първоначално Владо не искаше да си признае, но аз го притиснах и той каза всичко.

Скарали са се с вратаря на отбора по време на футболната среща. Като деца са се скарали. В един момент треньорът е започнал да го налага по главата. Аз побеснях, когато видях белезите му.

Закарах го в Пирогов, сниман е и има медицинско. Треньорът ще си понесе последствията. Негов треньор е Иван Атанасов, а той играе в набор 1999.

Не си спомням дали е имало и други подобни инциденти. Говорих с Иван Атанасов, но той каза, че няма такова нещо. Всички деца са свидетели на случката. Дори бащите, които са гледали тренировката и те са свидетели.

Шефът на школата Спас Джевизов е видял какво става, а след това, когато синът ми е минавал покрай него, е казал: „Спокойно, моето момче, всичко ще се оправи“.

Как ще се оправи? Да си пращаме децата да ги бият там или да ги учат. Владимир повече няма да ходи на тренировки в ЦСКА. Не съм се свързвал с други родители, тъй като им нямам телефоните.

Няма да оставя така. Пуснал съм жалба в полицията. Направих това веднага след прегледа в Пирогов. Днес ще взема медицинското и отново отивам в полицията. Ще си търся правата по съдебен път. Детето е разстроено, главата го боли.

Изпратих го на училище и госпожата е видяла в какво състояние е.  Ще отида при първа възможност да се видя с г-н Томов, ако ме приеме.  Лъжите ги знам. Сега ще съберат децата и ще кажат нищо не се е случило. Аз го изпратих без белези, а сега е целия с белези“, каза Иван Петков.