В събота надвечер ЦСКА представи официално отбора за новия сезон, в който личаха имената на цели 11 нови футболисти. С идването на всеки от клуба разкриваха и срещу каква заплата се е съгласил да дойде при "червените". 

На "Армията" има таван от 15 хил. лв. за възнаграждения. Тази сума получават почти половината от новите - петима играчи. Това са Мартин Камбуров, Маркиньос, Луис Соарес от Кабо Верде, люксембургският нападател Аурелиен Йоахим, както и младата румънска звезда Серджиу Буш, на когото се възлагат огромни надежди. 

Малко под "тавана" ще взимат чешкият вратар Якоб Дивиш, който направи страхотен мач при представянето срещу Берое - 13 хил. лв., а Александър Тунчев и бразилецът Жуан Фелипе ще се разписват срещу 12 хил. на месец. 

Четирицифрени са възнагражденията още на дошлите от Холандия Кристиан Супусепа и Сендрино Мисиджан. Те ще получават по 10 500 лв. месечно. Най-ниско е възнаграждението на друг бразилец - Еденилсон Бергонси, който дойде от Черно море. Той ще получава по 8500 лв. 

Така месечната сума на заплатите само на новите играчи е 141 500 лв. На годишна база парите за тях набъбват до 1.7 млн. лв. В тази сметка не са включени наличните играчи на "червените", сред които също има някои скъпоплатени футболисти. 

Все пак, през лятото си тръгнаха играчи като Емил Гъргоров, Мартин Петров, Томаш Черни и други, които получаваха тавана на заплатите. Очаква се в клуба да влязат свежи пари от трансферите на Райс М'Боли и Ивайло Чочев и тези възнаграждения едва ли биха били проблем за ръководството.