Новият старши треньор на ЦСКА Йоан Андоне даде официална пресконференция на българска земя, след като бе представен като новия наставник на “червените”. Специалистът подписа с армейците за срок от година и половина.

“За мен е голяма чест да съм треньор на ЦСКА. Надявам се съвсем скоро големи отбори да идват да играят на нашия стадион. Разбрах за целите на тима и аз съм съгласен с тях и ще се стараем да ги постигнем. Аз съм треньор, който е отговорен към разговори и идеи. Целта е да бъдем номер едно и да спечелим шампионата. ЦСКА е един много добър отбор и има голям шанс да постигне целите си. Целта ми лично е да стигнем до Шампионската лига", сподели Андоне.

„С Петре съм работил 3 години в Букурещ. Панку го познавам добре. На мен ми повлия да взема това решение Йоан Бекали и това е причината, заради която приех. Целите и нивото на отбора ми допадат. Успяхме да се видим за малко с футболистите и се надявам да са разбрали, че е необходима дисциплина и само така ще постигаме целите, които имаме. Тръгвам за Албена. Скоро ще оформим екипа, с които ще пътуваме за Анталия”, добави новият треньор на ЦСКА.

„Мнението ми за Любослав Пенев е много добро. Познавам го като футболист и треньор. Надявам се отношенията ни да останат приятелски. Ако потрябва, ще го потърся. И аз съм изненадан от уволнението ми от Клуж. Нямам реално обяснение за това. Чакам един асистент, който ще е румънец, един италианец, който ще е по техническата част и двама български треньори. За мен е голям коз, че познавам добре българските нрави. Нови футболисти може да има най-рано след първия лагер в Албена”, каза още Йоан Андоне.