Нови две декларации, подписани от фенове на ЦСКА, се появиха днес в подкрепа на Васил Божков. Фенклуб „Сектор Г“ разпространи тази сутрин съобщение, от което става ясно, че организацията окончателно сваля доверието си към настоящите главни акционери в ЦСКА Милко Георгиев и Ивайло Манджуков.

Ето и текстът на декларацията:

„Сектор "Г", начело с Офанзива, Animals и другите фен клубове и фракции изброени по - долу, категорично заявяваме, че по никакъв начин не подкрепяме настоящите главни акционери на ПФК ЦСКА София. На тях им бе даден огромен картбланш за действие, който обаче остана без никакво покритие. Както споменахме вече, в нашата декларация от 5-ти юни, тези хора изчерпаха напълно кредита ни на доверие и по никакъв начин не показаха, че имат сили да се справят с управлението на клуба. За добро или лошо, им бе дадено достатъчно време, в което да изразят своите намерения не само с думи, но и с действия. Сега очакваме те да бъдат в помощ на клуба ни като спрат да обявяват "поредните си планове за спасение".

След като господата Манждукови и Инджов не успяха да се справят със ситуацията, им бе обявен срок, в който да излязат и да кажат какво се случва, който те отново не спазиха.

В същото време, в същия този период се появи и Васил Божков, който заяви намерение да помогне на любимия ни клуб. Така, след проведена среща с представители на феновете, ние дадохме пълната си подкрепа към него.

Сега, ние, както и всички фенове на ЦСКА София, очакваме развръзката от цялата сага с клуба ни, да бъде доведена до своя край и в съвсем скоро време, Васил Божков и екипът му да обявят какво ще бъде бъдещето на ЦСКА!

От „Фен клуб Сектор Г”, а именно:

„Офанзива”, „Animals”, „Varna Firm”, „Югозападна Офанзива”, „Torcida Plovdiv”, „Бригада Бургас”, „Верни” „Горди”, „RLP Пазарджик”, „USF”, „Office Boys”, „Червен Младост”, „Дивизия Монтана”, „Велики Търновци”, „Армейци Хасково”, „Ultra Front Vratza”, „Boys Vidin”, „Разград”, „Армейци Карлово”, „Червени шампиони Кюстендил”, „Vendetta Gabrovo”, „Перник”, „Command Yambol”, „Червени Шопи- Елин Пелин”, „Русе брани ЦСКА”, „U.C.S.H.”, „Армейци Кладница”, „Армейци Троян”, „Червени войни Казанлък”, „Стралджа”, „Чирпань”, „Shumen Group”, „Код червено- Стара загора”, „Фен клуб Асеновград”, „Фен клуб Попово”, „Фен клуб Радомир”, „Армейци Смолян”, „Фен клуб Костенец”, „Хората от Дефилето- Своге”, „CSKA UK- Лондон”, „UltraSSandanski”, „Red Infection”, „Клуб на привържениците 1990” и редица други.“

В същото време от Сдружение „ЦСКА Акционерите“ разпространиха следната декларация:

Армейци,

В момента нашият любим клуб ЦСКА е на кръстопът. Пътят, по който изберем да тръгнем, ще бъде дълъг и определено нелек. От нас зависи какво ще изберем за милионите настоящи и бъдещи фенове на идеята ЦСКА.

Както знаете, Сдружение „ЦСКА Акционерите“ от самото си създаване се опитва да помага на клуба изцяло безкористно и безвъзмездно. За щастие, това ни даде възможност да следим отблизо процесите, които се случват както вътре, така и около клуба. За нещастие обаче, в този момент ЦСКА се ръководи от хора, които са в пълно противоречие с ценностите, които Сдружението, а сигурни сме и всеки истински фен, изповядва. Участвахме в безброй съвместни срещи, разбирахме се за реализирането на съвместни дейности в полза на ЦСКА. Тук е мястото да заявим открито – Сдружението изпълни всяко свое обещание, а те – нито едно! В началото на тяхното управление гарантираха, че са обезпечили лиценза на ПФК ЦСКА АД за професионален футбол – в момента лиценз няма. Последва идеята за оздравяване на ПФК ЦСКА АД с бизнес проект, за да дойде срещата с привържениците в баскетболната зала, където бе оповестена идеята за план „Б“. Сега на дневен ред е поредната абсурдна идея – ПФК ЦСКА АД ще се оздравява във „В“ група, последвана от ново дружество във „В“ група…

Господа собственици и инвеститори, стига!

Доверието във Вас е напълно изчерпано! Ако сте поне малко армейци, е време да се оттеглите, въпреки че ще оставите ПФК ЦСКА АД в криза, за която носите пълната отговорност. Дайте възможност на хората да обичат един чист и истински клуб – без лъжи и интриги, клуб, в който не цари мизерията, клуб, зад който да застанат всички почитатели на футболната игра.

Идеята ЦСКА има нужда да поеме по нов път. Сдружението напълно подкрепя проекта на господата Васил Божков и Гриша Ганчев, защото те нееднократно са доказвали, че могат и знаят как да управляват футболен клуб. Още повече, че имахме възможността да се запознаем с визията им за развитие на ЦСКА, която се припокрива и с нашата такава.

Като истински фенове на футболната игра вярваме, че реалното футболно съперничество има едно-единствено място – зеления терен. Затова напомняме на цялото българско общество, че с ЦСКА са свързани повечето големи успехи за родния футбол досега – най-успешният клуб на домашна и международна сцена, най-добрият български футболист за всички времена, най-добрият български треньор. Уверени сме, че бъдещите – също!