Нов вратар пристигна в ЦСКА. Италианецът Давиде Баси е в София и вече проведе първа тренировка с отбора. През тази седмица Баси ще тренира с отбора и ще бъде изпробван в предстоящите две контролни срещи – в сряда срещу все още неуточнен израелски отбор и в събота срещу албанския Беса.

Давиде Баси е 27-годишен и е прекарал най-значима част от кариерата си в италианската Серия Б, където носи екипите на Емполи и Торино.

През последния сезон Баси бе преотстъпен от Емполи на Сасуоло, където постоянно фигурира на пейката, но така и не влиза в игра, тъй като титулярът Алберто Помини се представи отлично и игра цял сезон без смяна. Сасуоло пък завърши на 3-о място в Серия Б и игра в плейофите за влизане в Серия А, където загуби от Сампдория.

Последният официален мач, в който Давиде Баси играе, е с екипа на Торино на 12 март 2011 година, когато биковете падат с 0:2 у дома от Ливорно, а и двата гола във вратата на Баси вкарва Франческо Тавано.

В кариерата си 27-годишният Давиде Баси има записани над 100 двубоя за Емполи и още 16 за Торино. Иначе в първите си години той е играл и за по-скромния тим на Масезе, за който е пазил в 86 мача в долните дивизии на Италия, след което има възход в развитието си и се налага в Серия Б.