Отборът на ЦСКА направи нов равен по време на подготвителния си лагер в Турция. След 1:1 срещу Сервет, „червените“ направиха 3:3 срещу азербайджанския Симург. Още в началото на срещата новото попълнение на „армейците“ Марсиньо получи тежка травма в рамото и трябваше да напусне терена. Впоследствие стана ясно, че футболистът на „червените“ е счупил своята ключица. Освен с тежката травма на Марсиньо двубоят ще се запомни и с трите дузпи, които свири главния рефер на контролата - 2 за Симург и една за ЦСКА.

Тимът на Симург поведе в резултата с гол в 11-ата минута, но с попадения на Лукас Саша и Мартин Камбуров, възпитаниците на Миодраг Йешиш успяха да обърнат нещата в своя полза до почивката.

В началото на втората част Симург стигна до дузпа след нарушение на Ангел Грънчов, а Поляк изравни за 2:2. В 65-ата минута ЦСКА също стигна до 11-метров наказателен удар, който Сержиньо превърна в гол.

В заключителните секунди на срещата главният рефер отново напомни за себе си посочвайки бялата точка след безобидна ситуация в наказателното поле на ЦСКА. Точен бе Марио, за да оформи крайното 3:3.

Новият наставник на "червените" Миодраг Йешич заложи на два различни състава през двете полувремена на двубоя. Ето ги и тях:

Първо полувреме:

12. Томас Черни, 11. Иван Бандаловски – к, 19. Апостол Попов, 66. Пламен Крачунов, 4. Михаил Венков, 17. Анисе, 8. Лукас Саша, 99. Нджонго Присо, 28. Марсиньо, 23. Мишел Платини, 22. Мартин Камбуров

Второ полувреме:

1.Анатоли Господинов, 30. Васил Попов, 21. Венцислав Василев, 25. Ангел Грънчов, 55. Илияс Кириакидис, 7. Петър Витанов, 18. Ивайло Чочев, 10. Сержиньо, 9. Себастиян Скиорили, 45. Григор Долапчиев.

В мача участие не взеха Благой Макенджиев, подготвящият се по индивидуален план Костадин Стоянов, юношата Юлиян Илиянов, както и Серж Нюаджи, на когото бе дадена почивка.

ЦСКА - СИМУРГ 3:3

0:1 Гурбанов 11'

1:1 Саша 35'

2:1 Камбуров 44'

2:2 Поляк (д)

3:2 Сержиньо (д)

3:3 Марио (д) 90'

Най-важното по минути:

4 мин: Лукас Саша пропуска първата добра възможност за ЦСКА. След подаване отляво, бразилецът стреля от малък ъгъл, но над вратата.

9 мин: Удар с глава на Мишел Платини не попада в целта.

Марсиньо получава контузия в рамото. Червените са с 10 човека на терена.

11 мин: Отборът на Симург повежда в резултата с 1:0 след първия си удар в очертанията на вратата. След центриране отдясно, отбраната на "червените" не успя да изчисти топката, тя попадна в Гурбанов, който с мощен шут по диагонала откри резултата.

В игра се появява Сержиньо на мястото на контузения Марсиньо.

20 мин: ЦСКА продължава да контролира събитията на терена, но трудно стига до удар към вратата на Симург. "Червените" изпълниха няколко корнера, но без особен успех.

28 мин: След центриране от фаул, Камбуров стреля с глава от удобна позиция, но топката минава на сантиметри от напречната греда.

29 мин: Уникален пропуск на Апостол Попов. След ново центриране на Саша от пряк свободен удар, централният бранител бе оставен абсолютно непокрит в малкия пеналт, но не успя да насочи топката в мрежата.

35 мин: ЦСКА успява да изравни резултата с гол на Лукас Саша. Бразилецът стреля от далечно разстояние, топката рикошира в бранител на Симург и спря в долния ляв ъгъл на вратата.

44 мин: "Червените" осъществяват пълен обрат в резултата. След заучено изпълнение на пряк свободен удар, Платини намери Камбуров, който от близко разстояние не сгреши.

Край на първото полувреме

Начало на втората част

48 мин: Уникален пропуск на Симург. След страхотен удар отляво, вратарят на "червените" изби топката, тя попадна в друг футболист на азербайджанците, който от пет метра стреля в аут.

51 мин: Симург изравнява резултата чрез Поляк, който е точен от дузпа. Фаул за наказателния удар бе извършен от Ангел Грънчов, който фаулира откъсващ се противников футболист.

60 мин: Чочев е фаулиран пред наказателното поле на Симург. Самият той застава зад топката, но стреля право  в стената.

65 мин: ЦСКА стига до дузпа, която Сержиньо превръща в гол и дава нова преднина на "червените".

85 мин: Добра възможност за Симург, но изстрел с глава от близко разстояние е уловен от Анатоли Господинов.

90 мин: Дузпа за Симург! Марио е точен от бялата точка за 3:3!

Край на мача