Отборът на ЦСКА направи измъчено 1:1 срещу Локомотив Пд в мач от 17-ти кръг на първенството на България.

Втори пореден хикс направиха момчетата на Пламен Марков от началото на пролетния дял на първенството след равенството срещу Черно море миналата седмица. 

Домакините от Пловдив водиха в резултата до 77-та минута и бяха на път да спечелят трите точки, но Петре успя да спаси тима си от разгром.

Двата отбора довършиха срещата с по десет души пред около 7000 зрители на „Лаута”.

Първият гол падна в 37-та минута след центриране на Златински отляво, двама защитници на ЦСКА - Илиев и Тунчев, се разминаха с топката, тя попадна в Силва, който се опита да изчисти, но Халими подложи крак и топката се оказа във вратата на ЦСКА.

След това домакините започнаха за бавят играта и да използват всякакви средства, за да запазят преднината си от един гол, за целта се включиха дори децата, които подават топките.

Страстите се нажежиха в 43-та минута, когато след нарушение на Тиаго Силва срещу Илами Халими, капитанът на Локо Пд налетя на бразилеца. Съдията Христо Ристосков успя бързо да успокои играчите.

След почивката футболистите на ЦСКА впрегнаха всичките си усилия, за да отбележат и видимо доминираха на терена. В 65-та минута нервите на Валентин Илиев не издържаха, след като домакините отново опитаха да бавят играта, той фаулира грубо футболист на пловдивския отбор, за което получи втори жълт картон, а след това съответно и червен.

Едва в 77-та минута дойде изравнителния гол за ЦСКА. След пас на Велизар Димитров, Петре реализира с мощен удар над плонжа на Стоян Колев.

Две минути преди края на срещата съдията показа червен картон за нарушение на правилата на Анев от Локомотив Пд.

Недоволни от показаното на терена, по време на срещата феновете на ЦСКА издигнаха плакати с надписи: „Колко още ще трябва да работите за нова титла, сини к**ви?” и „Калпазани, спрете си интернета!”

След това равенство ЦСКА се изравни по точки с Локомотив София, който победи Марек като гост с 2:1. Утре е последната среща от 17-ти кръг на А футболна група между лидера Левски и Спартак Варна.