В крайна сметка мачът ЦСКА - Видима-Раковски трябва да се играе в Каварна. Това стана ясно след тройно разбирателство между ръководството на „червените”, това на Видима и кмета на Каварна Цонко Цонев.

Прословутото наказание от една среща, наложено от ДК към БФС на ЦСКА за поведението на публиката от мача с Левски придоби вече доста интересни кривини и промени.

Най-напред в понеделник се разбра, че „червените” и Видима са постигнали съгласие, мачът да се играе на националният стадион „Васил Левски”. Това предложение обаче бе отхвърлено на вчерашното заседание на СТК.

Комисията реши – мачът ще бъде в Ловеч. Денят и часът остават непроменени, поради изискване на телевизията – неделя, 18.00. Това обаче не бе упоменато официално в разпространеното комюнике в сайта на централата.

Ето пълният абзац от вчера: „Не се приема предложението на „ПФК ЦСКА" за стадион, на който да се изиграе срещата от XVIII кръг на първенството на „А" ФГ ЦСКА/София/-Видима Раковски/Севлиево/, за която клубът следва да изтърпи наказание наложено от Дисциплинарната комисия при БФС „лишаване от домакинство". На „ПФК ЦСКА" се дава срок до 12.00 часа на 09.03.2011г. да предложат стадион, на който да се изиграе въпросната среща, съгласно Наредбата за Първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2010/2011.”

Така от ЦСКА са предложили варианта стадион „Каварна”. „Червените” не приемат наложено от страна на БФС решение, за което те не са съгласни. В ръководството на ЦСКА се притесняват от евентуални провокации, ако мачът се играе на Градския стадион в Ловеч.

Проблем би възникнал, тъй като в Каварна по програма трябва да се играе мач само 24 по-късно. Калиакра приема Локомотив София. Разстоянието също ощетява в известна степен отбора-гост, който трябва да пътува двойно повече километри, отколкото ако бе гостувал в София, както бе по предварителна програма преди наложеното на ЦСКА наказание.