Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев разкри, че ключът на неговия тим в предстоящия двубой срещу Лудогорец ще бъде тактическата дисциплина.

Мачът от 29-ия кръг на А група е на 9-и май, събота, от 20 часа и можете да го следите в Gong.bg, на живо с картина в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и да го слушате по Дарик радио.

„При мен емоциите не са на преден план. Подготвяме се сериозно и се подготвяме за мач, който ще бъде изпълнен с единоборства. Познавам изключително добър отбор, в никакъв случай не ги подценяваме. Всички имат заслуга за това, което е постигнато. Два часа битка и ние се готвим само за това. Трите точки, искаме да сме Европа, това са нашите цели. Отборът има нужда от тази подкрепа и от тази публика“, каза Любо Пенев.

„Избягвам да коментирам съдиите, избягвам го, но го правя. След като Краси Балъков пропищя, значи има нещо. Винаги съм казвал, аз не искам да ми помагат, но не искам и да ми перчат. Това клише „50:50“ трябва да изчезне. А и съдиите не трябва да идват с идеята да бъдат водещи фигури, те трябва да бъдат незабелязани“, сподели Любо Пенев.

„Сигурен съм, че във времето, в което работим на стадиона футболистите са концентрирани и работят само за предстоящия мач.“

„Във финансово отношение е голяма разликата с Лудогорец. Аз никога не се предавам, без значение дали играем срещу по-добър отбор, или не. Ако противникът е по-силен, ръкопляскаме, продължаваме и отново ще тренираме.“

„Маркиньос и Вальо Илиев няма да участват, възстановяват се. Милисавлевич е възстановен. Имаме тренировка след малко, надявам се всичко да мине добре, не разполагам с много футболисти, но се надявам да окомплектовам боева група, която да е готова за мача“, коемнтира още треньорът.

„Тактическа дисциплина, това ме интересува, работим върху това. Това е най-силният ни коз. Тактическа дисциплина от 1-ата до 90-ата минута, за да излезем краен победител. Сигурен съм, че нашият отбор ще направи добър, добър, отличен мач.“

„Нищо няма да се случи дори и да не вкараме гол, нищо няма да се случи. А оттук насетне ще се случват само хубави неща. Аз съм положителен човек. Ако не спечелим или загубим, няма никакъв проблем. Никаква трагедия. Четири мача остават, ще направим максималното“, завърши Любо Пенев.