Черно море удари Локомотив София с 2:1 в мача от 27-ия кръг пред около 800 зрители на стадиона в столичния квартал „Надежда”.

Грозни сцени се разиграха след последния съдийски сигнал на главния рефер на двубоя Ивайло Стоянов. Играчите на Драгомир Окука в лицето на Георги Марков и Христо Златински потърсиха обяснение от арбитъра за някои от решенията му, като дори се наложи на терена да влизат полицаи. Основните претенции на домакините са за ситуация в началото на второто полувреме, когато искаха да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза.

С две попадения за гостите се отчете Адемар (14’, 58’), а Никола Домакинов си отбеляза автогол (37’), който обаче се оказа единственият в актива на „железничарите”.

Първото попадение в двубоя падна в 14-та минута. Получи се разбъркване в наказателното поле на Локо Сф, Адемар пое в палантерията, след което стреля, топката намери левия страничен стълб на Левашки и влезе в мрежата за 1:0 в полза на гостите от Варна.

След попадението обаче не последва подем в играта на гостите, което позволи на „червено-черните” да стигнат до изравнителен гол. В 37-та минута Марчо Дафчев центрира по земята отляво, Домакинов се опита да пресече подаването и точно пред ръцете на Илко Пиргов вкара топката в собствената си врата за 1:1.

Играчите на Окука се активизираха след гола си, и имаха отлична възможност да поведат, след като в 43-та минута Златински засече с глава центриране на Дафчев и уцели страничната греда на Пиргов. В крайна сметка двата отбора се оттеглиха на почивката при хикс.

Единственото попадение през втората част падна в 58-та минута, а главна вина има Юлиан Левашки. Вратарят на Локо Сф не успя да хване слаб удар по земята, а Адемар при добавката довкара за 2:1 в полза на черноморци.

В края на двубоя играчите на Драгомир Окука се опитаха да натиснат своя противник, но въпреки това не успяха да стигнат поне до точка.

Така, след края на двубоя Черно море заема 7-то място с актив от 43 точки. Локо Сф пък остана на 3-та позиция с 52, на две зад втория ЦСКА и на две пред четвъртия Левски.