Президентът на Локомотив София Николай Гигов заяви след провала на срещата със Славия, че обмисля възможността отборът му да напусне първенството. Малкото столично дерби, което трябваше да се проведе на стадион Локомотив в кв. Надежда, няма да се състои, а причината е отказът на охраната да се нагърби с опазването на реда на срещата. Всичко това е вследствие на проблемите с лиценза на стадиона и неразбирателството между институциите.

„Забранено е на фирмата да охранява, защото няма лиценз. Областният управител е изпратил всичко, с които покриваме нормативните изисквания, но естествено полицията е забранила на фирмата да охранява“, сподели Николай Гигов.

„Това вече е срещу футбола и аз смятам, че този процес не се регулира. Честитим победата на Славия, явно напрежението ни дойде в повече, ще видим. Проблемът е, че ние взимаме разрешение от мач за мач. В първия мач експертизата излезе, явно е, че има някакви други спънки, но сега не искам да ги коментирам. Ако видите стадион в по-добро състояние, с изключение на този в Ловеч, може и един-два... Но за 22 хиляди лева наем няма да се върна никога на Националния стадион. Просто няма как да се случи. Локомотив си има база“, каза босът на столичните железничари.

„Ако не се направи някакво кардинално решение, ние ще видим дали ще останем в шампионата. Ако няма такова решение, аз няма да се занимавам с футбол. Преди около 45 минути аз лично говорих с отговорните органи, казаха, че няма проблем да играем мач тук. Не виждам причина да не играем. Говорих два пъти и със спортния министър. Аз ви казвам какво се случва, което е невероятно. Полицията е забранила на охранителната фирма да охранява този мач“, завърши Николай Гигов.

"Ще играем срещу Черно море и Левски, ако не се променят нещата, ще напуснем първенството. С Черно море гостуваме, а срещу Левски, заради повечето публика, ще играем на стадион „Васил Левски“, уточни Гигов.