Двубоят Локомотив София - Славия няма да се играе. Срещата трябваше да се проведе на стадион Локомотив и да стартира в 15.30 часа, но по вина на домакините мач няма да има. Това означава, че Славия най-вероятно ще спечели служебно този мач с 3:0, но решението ще бъде взето от Спортно-техническата комисия към БФС при следващото й заседание.

Причината за провала на Локо Сф - Славия е отказът на охраната да се нагърби с опазването на реда на стадион Локомотив. Всичко това е вследствие на проблемите с лиценза на стадиона и неразбирателството между институциите.

Час и половина преди началото на двубоя е била издадена забранителна заповед от страна на полицията, според която няма право никаква охранителна дейност да се провежда на стадиона в кв. Надежда.

Президентът на Локо Сф Николай Гигов води поредица от телефонни разговори и консултации в опит да се стигне до благоприятно разрешение и срещата да се проведе. Всички журналисти, президентът на Славия Венцислав Стефанов, длъжностните лица чакаха в тунела на стадион Локомотив в очакване да бъде взето това решение, но в крайна сметка, така и не бе даден начален сигнал за мача.

Президентът на Локо Сф Николай Гигов заяви, че отборът ще пътува за Варна за следващото гостуване на Черно море от А група. След това Локо Сф ще е домакин на Левски на стадион „В. Левски“. „Ако проблемът със стадион Локомотив не се разреши, отборът ще напусне първенството“, категоричен бе Николай Гигов.