Президентът на Пирин Николай Галчев бе в много добро настроение след края на мача на неговия отбор срещу Черно море, спечелен с 1:0. Босът на благоевградчани заяви, че е ред на Левски, тъй като именно шампионите са следващия съперник на Пирин.

„Момчетата играха толкова мъжки, че всякакви други забележки не са възможни в момента. Поздравявам Васко Петров и Стефан Гьошев за първия им мач. Днес Пирин показа това, което е. Ръководството искаше Наджи (Шенсой) да продължи да води отбора, но той каза, че е коректно да напусне. Разделихме се изключително коректно, момчетата днес играха и за него”, заяви Галчев.

„Искаме да вкараме по-различен мениджмънт в клуба, затова Халачев и Катцимерски напуснаха, иначе дори си бяха на мача. Просто Пирин иска да си промени стила и мениджмънта”.

„Вече сме с 15 точки и сме спокойни, момчетата ще играят още по-добре. Идва време и на Левски, така ще играем и срещу тях. Следващият мач със сигурност ще направим добър мач, Левски е отличен отбор, ще направим мач, какъвто заслужава нашето първенство. Стадионът вече е в перфектна форма, може би ще трябва да се укрепне и февруари вече да играем на наш терен”.

„Относително сме спокойни, вече сме повече акционери, в Пирин финансови проблеми няма. Васко Петров днес бе старши треньор на отбора, другият мач пак ще е той. В понеделник ще имаме събиране и тогава ще преценим, дали да търсим нов треньор”, допълни Галчев.