Пирин се наложи с 1:0 над Черно море в първия мач от 11-я кръг на А група. Срещата, играна на стадиона в Кюстендил, премина в доста добро темпо, но в края й се стигна до неприятни спречквания и дори един червен картон. Дани Пеев бе героят в зелено, след като отбеляза единственото попадение по страхотен начин през първото полувреме.

Победата изкачи Пирин до седмо място в класирането, и го изравни по точки именно с Черно море. И двата състава имат по 15 точки, но варненци са с по-добра голова разлика. „Орлетата” показаха, че могат да се справят и без старши треньора Наджи Шенсой, който напусна след загубата с 0:4 от Локо Мездра в предишния кръг.

Реферът Станислав Ставров води голяма част от мача в приличен тон, като се стараеше да не изнервя и накъсва играта с ненужни нарушения и картони. В един момент обаче Ставров изпусна юздите и за кратко вдигна няколко картона, сред които и един директен червен на Мирослав Ризов, за удар по противников играч далеч от топката. В средата на второто полувреме се стигна и до спречкване между играчите, а най-сериозна може би се оказа грешната преценка на Ставров в 82-та минута, когато извади един фаул извън пеналта. Тогава бе извършено нарушение срещу Георги Какалов, на границата на наказателното поле, реферът даде пряк свободен удар, но повторенията показаха, че ситуацията е вътре.

В крайна сметка обаче Пирин бе по-острият отбор през почти цялото време и през „зелените” се откриха повече голови ситуации. Единственото попадение падна в 33-та минута, когато Александър Александров изчисти с глава след центриране, но топката до волето на Дани Пеев, който от дъгата пред пеналта стреля точно във вратата.

През второто полувреме Пирин стартира отново по-силно, което накара наставника на Черно море Велизар Попов да предприеме крути мерки, като пусна в игра Герасим Заков, Мартин Керчев и Георги Какалов, но и това не помогна на гостите да намерят мрежата зад Макенджиев. Черно море е с пет точки от последните пет мача, и със сигурност „моряците” ще търсят някаква промяна, за да заемат отново местата в челната част на класирането.